Menu Sluiten

Volkswagen kever 1959

De opdracht

De opdracht voor deze kever uit 1959 was  dat al  het  slechte plaatwerk vervangen diende te worden vervangen door a kwaliteit plaatwerk wat de klant al zelf aan had aangeleverd. Niet alles werd gedaan maar een goede duw in de richting van 95% hebben voor de klant gedaan, de laatste 5% wilde de klant zelf doen  zoals het achterpaneel welke in goed staat is gemaakt en de claxon hoornbeugel welke pas veel later werd geleverd.

De Volkswagen kever  werd geheel gestript aangeleverd  zodat  er gelijk een begin kon worden gemaakt.
Na een inspectie is de body van het chassis gehaald. En werden alle slechte delen van het  plaatwerk verwijderd / geslepen , de  kachelkanalen werdenverwijderd  en er werd ruimte gemaakt om een modificatie  aan te brengen.

De modificatie hield in dat er ruimte werd gemaakt voor een speciale versnellingsbak namelijk een Gene Berg 5 bak waar later een snellere motor achter word gemonteerd .  Een speciaal dubbelwerkend frame werd gemonteerd zodat het installeren van de kachelkanalen zou vergemakkelijken. Verschillende lasmethodes werd gebruikt zoals gewoon Mig lassen , Koper Silicium of in werktaal ook wel genoemd Suci-3 en puntlassen zoals het op de originele manier werd gedaan van de fabriek uit (een ideaal stuk gereedschap).

Na het verwerken van alle benodigde plaatdelen werden alle lasnaadjes netjes afgewerkt en het frame verwijderd . De body is weer teruggeplaatst op het chassis, deuren zijn terug gehangen met mooie naadjes tussen de deuren en zijpanelen. De auto is inmiddels weer terug gebracht naar de klant en die gaat de 59er kever verder af  maken en klaarmaken voor een spuitbeurt .

 

Wederom een tevreden klant ( nog bedankt voor de koffie !!) .